Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@10:47:49 GMT

برپایی مسابقه نقاشی در کنار کتابخوانی رضوی

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۱۳۷۶۳

عاطفه تاج‌الدینی، مسئول کتابخانه امام رضا (ع) شهرستان سیرجان کرمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، پیرامون فعالیت‌های این کتابخانه در جریان برگزاری هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی اظهار کرد: با توجه به تجربه سال گذشته،‌ ما در کتابخانه امام رضا(ع) كار اطلاع‌رسانی جشنواره را پیش از اعلان عمومی و ارسال منابع و فرم‌های مسابقه از طریق گفت‌وگو با مراجعان آغاز كردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع از آنجا که فصل امتحانات، تعطیلی مدارس و پس ‌از آن نیز سفرهای تابستانی در پیش بود، ما كار اطلاع‌رسانی را زودتر شروع كردیم و از آن زمان اعضا پیگیر بودند و از طریق مراجعه حضوری و گاهی تلفنی جویای منابع و فرم‌های مسابقه می‌شدند.

تاج‌الدینی ادامه داد: كتابخانه امام رضا (ع) کتابخانه‌ای درجه 8، در جنوبی‌ترین بخش سیرجان است كه با توجه به تعاملات خوبی كه در سال‌های اخیر با مدارس برقرار شد، در حال حاضر دانش‌آموزان، مراجعان اصلی كتابخانه ما محسوب می‌شوند. از سوی دیگر، با توجه به اینكه دسترسی به اینترنت برای ساكنین این منطقه چندان مقدور نیست، روی تبلیغات در فضای مجازی حساب نمی‌کردیم. هر چند وبلاگ كتابخانه ما همیشه به‌روز است، اما متأسفانه چندان پربازدید نیست؛ به این دلیل بروشوری مختص جشنواره كتابخوانی رضوی طراحی كردیم و در آن به معرفی جشنواره، نحوه مشاركت، منابع و جوایز پرداختیم. با توزیع بروشورها بین مراجعان، استقبال از جشنواره هر روز بیشتر می‌شد.

وی ادامه داد: با دریافت منابع جشنواره، از آنجا که تعداد کتاب‌ها محدود و تقاضا بسیار بالا بود، به‌ منظور افزایش دسترسی، نشست‌های کتاب‌خوان، قصه‌گویی و جمع‌خوانی برگزار كردیم كه در بخش كودك و بزرگسال مورد استقبال بسیار واقع شد. علاوه بر این در كنار تشكیل کلاس‌های آموزش نقاشی برای كودكان، مسابقه نقاشی رضوی هم برگزار كردیم. تهیه روزنامه دیواری با موضوع معرفی منابع جشنواره از دیگر فعالیت‌هایی بود كه با مشاركت و رغبت دانش‌آموزان همراه شد. کودکان داستان‌ها را می‌خواندند، خلاصه می‌کردند و قصه از زبان آنان و به خط خود در روزنامه دیواری كتابخانه ثبت می‌شد. اشتیاق كودكان به ‌قدری بود كه هر یك مایل بودند شخصاً به تهیه روزنامه دیواری اقدام كنند. این‌ رویکردها برنامه‌های مستمر كتابخانه ما در این ایام بود. در كنار برگزاری این نشست‌ها، در هر برنامه‌ای برترین‌ها را معرفی می‌کردیم تا انگیزه مشاركت و حس رقابت در كودكان بیشتر شود.

وی اضافه كرد: علاوه بر این، در بخش كودك كتابخانه، نمایشگاهی از 10 كتاب مختص فروش برپا كردیم، اما با توجه به اینكه اعضای كتابخانه عموماً از قشر کم‌درآمد هستند و از طرفی با كمبود منابع و استقبال بسیار علاقه‌مندان رو برو بودیم، منابع را نفروختیم و به ‌صورت محدود (دو روزه) امانت می‌دادیم تا امكان استفاده برای افراد بیشتری فراهم شود.

تاج‌الدینی در اشاره به تلاش‌های كتابداران این كتابخانه برای جلب مشاركت دانش‌آموزان گفت: در كتابخانه ما مشاركت اعضا، به‌ ویژه كودكان، در برنامه‌های جمعی در قالب عکس‌هایی ثبت می‌شود و بر آلبوم كتابخانه كه تابلوی اعلانات كوچكی نزدیك درب ورودی است، قرار می‌گیرد. كودكان با دیدن تصاویر خودشان سر ذوق می‌آیند و از مشاركتی كه داشته‌اند، احساس غرور می‌کنند و والدین و دوستان خود را برای دیدن عکس‌ها به كتابخانه می‌کشاندند. اعضای كتابخانه مبلغ كتابخانه و جشنواره كتابخوانی رضوی بودند.

وی با یادآوری خاطرات جریان معرفی جشنواره رضوی، ‌ادامه داد: خانواده پنج ‌نفره شاهمرادی از مراجعان دائمی و اعضای فعال كتابخانه ما هستند. نرگس و نجمه فرزندان این خانواده،‌ بعد از تحویل برگه‌های نقاشی خود، از اینكه هرگز به مشهد و زیارت امام رضا(ع) نرفته‌اند، دلتنگ و ناراحت بودند. چند روز بعد، حوالی عید فطر، روزی با هیجان به كتابخانه آمدند و با خوشحالی گفتند «برای خداحافظی آمدیم و تعطیلات عید فطر راهی مشهد هستیم». اشتیاق سفر به مشهد و زیارت امام رضا (ع) كه با مطالعه منابع جشنواره كتابخوانی رضوی در آنان ایجاد و پاسخ داده شد، برایم اتفاق دل‌نشینی بود.

مسئول كتابخانه امام رضا(ع) سیرجان برگزاری جشنواره كتابخوانی رضوی را در افزایش مراجعه به كتابخانه و میزان امانت مؤثر دانست و گفت: مسابقه كتابخوانی رضوی به كتابخانه ما حس زندگی و پویایی داد؛ طی این مدت حس رقابت و انگیزه بین اعضا، به‌ویژه اعضای كودكان، تقویت شد و با اینكه برگزاری مسابقه هم‌زمان با تعطیلی مدارس بود، ما 170 شرکت‌کننده در بخش نقاشی داشتیم و میزان امانت كتاب در خردادماه به نسبت ماه‌های قبل دو برابر شد؛ درواقع در شهر سیرجان، كتابخانه امام رضا (ع) بالاترین میزان مشاركت در مسابقه نقاشی را داشته است.

تاج‌الدینی ادامه داد: كتابخانه ما مزین به نام امام رضا (ع) است؛ نام حضرت بركت كتابخانه ماست؛ به‌واسطه این نام خود را در این زمینه مسئول می‌دانیم و همواره درصدد برگزاری پربار جشنواره نسبت به سال گذشته و نیز سایر کتابخانه‌ها بوده‌ایم.

وی در خاتمه سخنان خود توجه به مواردی همچون كمبود منابع ارسالی مسابقه به کتابخانه‌ها و زمان محدود برای تبلیغات را خواستار شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۱۳۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دبیر اجرایی نخستین جشنواره هنری گنجینه مهر گفت: پس از برگزاری مرحله نخست داوری آثار رسیده به جشنواره و انتخاب اولیه آثار در ۱۸ فروردین امسال، مرحله نهایی داوری جشنواره به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و با همکاری دانشگاه هنر ایران، پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در نگارخانه رضوان مشهد انجام شد.   محمد فنودی افزود: امیرمهدی حکیمی، محمدجواد استادی، علیرضا شیخی، علیرضا طاهری، محمد خزائی، محمد میرشفیعی و احمد عابدینی در مرحله پایانی داوری آثار رسیده به این جشنواره حضور داشتند.   وی ادامه داد: در مجموع ۴۵۰ اثر توسط ۲۴۰ شرکت‌کننده به دبیرخانه جشنواره گنجینه مهر ارسال شده بود که با انجام مرحله نخست داوری، ۸۵ اثر امتیاز میانگین داوری را کسب کردند و به مرحله پایانی داوری راه یافتند.    فنودی بیان کرد: تمام این آثار رسیده به مرحله نهایی داوری در نمایشگاه جشنواره در معرض دید عموم قرار خواهند گرفت.   وی افزود: مرحله نهایی داوری جشنواره نیز با بررسی اصل آثار راه یافته به بخش نمایشگاه با حضور تمامی داوران، انجام و به این ترتیب براساس شاخصه‌ها و استاندارد‌های تعیین شده، آثار برتر در هر بخش جشنواره انتخاب شدند.   به گفته او، مراسم اختتامیه آن نیز با معرفی برگزیدگان و تجلیل از آنان در دهه کرامت برگزار خواهد شد.   نخستین جشنواره گنجینه مهر با موضوع «هویت‌بخشی به اسباب زندگی با الهام از نماد‌های رضوی» در چهار بخش «نقشی برای زندگی»، «در جست‌وجوی هویت»، «محصولات هنری» و «طرح و ایده» اجرا شد.   فراخوان این جشنواره با هدف کشف استعدادها، محصولات و ایده‌ها، با توجه به گنجینه عظیم هنری در آستان قدس، به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و همکاری دانشگاه هنر در آذرماه پارسال اعلام شده بود.

دیگر خبرها

  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است
  • برپایی نخستین جشنواره غذای سنتی در شهر مریانج
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان