Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@15:16:00 GMT

گنجینه‌ای در دل اسفندیار

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۵۹۸۸

گنجینه‌ای در دل اسفندیار

موزه هنرهای دینی امام علی(ع) با نمایش آثاری از هنرمندان معاصر، انتظار بازدیدکنندگان را می‌کشد و ‌گاه‌وبی‌گاه به بهانه دورهمی‌های فرهنگی هنری، مخاطبان را به این نقطه از منطقه ۳ می‌کشاند. این موزه در سال ۱۳۸۱ تأسیس شد و از همان زمان، به نام موزه امام علی(ع) نامگذاری شد؛ نامی که هویت‌بخش قابل توجهی از آثار و گنجینه موجود در آن را شکل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موزه هنرهای معاصر امام علی(ع) هر روز از ساعت ۹ تا ۱۸ و پنجشنبه‌ها تا ساعت ۱۳ میزبان بازدیدکنندگان است. درهای این موزه جمعه‌ها و تعطیلات رسمی بسته است. بازدید از موزه هنرهای امام‌علی(ع) برای عموم آزاد و رایگان است.

هنر با چاشنی مضامین دینی


ساختمان موزه، با معماری معاصر، در میانه خیابان اسفندیار جا خوش کرده است. زیرزمین این موزه ۴ طبقه، گنجینه نگهداری از آثار است و سه طبقه دیگر، فضایی برای نمایش آثار موزه‌ای و نمایشگاهی. «فاطمه‌فعلی»، معاون موزه هنرهای دینی امام‌علی(ع) می‌گوید: «همان‌طور که از نام موزه پیداست، تأکید و تمرکز روی مجموعه‌ای از آثار با مضامین مذهبی و دینی است. بیشتر آثار موجود در این موزه، آثار هنرهای تجسمی هستند. نقاشی خیالی‌نگاری، نقاشی معاصر، آثار حجمی، تصویر سازی، عکس و خوشنویسی از جمله این آثار است. معدود آثاری هم شامل جلدهای لاکی، مرقع خوشنویسی، قلمدان، تابلوفرش، و کتاب چاپ سنگی در این مجموعه حفظ و نگهداری می‌شود. »

فاطمه فعلی-معاون موزه هنرهای دینی امام علی(ع)

صدای موسیقی ملایمی، سالن‌ها و طبقات موزه را طی می‌کند تا به گوش بازدیدکنندگان در گوشه وکنار موزه برسد. طبقه همکف، فرصتی است برای نمایش آثار هنرمندان معاصر و نمایش آثار موزه‌ای. نقاشی‌های اکرلیک و آثار حجمی، نقاشی‌های سیاه قلم و... در این طبقه بیش از هر چیز دیگری خودنمایی می‌کند. طبقه همکف موزه هنرهای دینی امام علی(ع) همانجایی است که سالن اجتماعات را در خود جا داده و اغلب برنامه‌ها و گردهمایی‌های موزه در آن برگزار می‌شود.  

درخشش نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای

چهره آشنای آثار حجمی پرویز تناولی، در گوشه و کنار موزه به چشم می‌خورد. بیش از ۵۰ قطعه از این آثار سرامیکی و برنزی در موزه امام علی(ع) نگهداری می‌شود. نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای، نقاشی‌خط، خطاطی و نگارگری هم از دیگر آثاری هستند که در کنار آثار حجمی پرویز تناولی، آثار موجود در طبقه اول را تشکیل می‌دهد. فعلی می‌گوید: «در این موزه آثاری برجسته و منحصربه‌فرد از هنرمندان معاصر گردآوری شده و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران امانتدار آن است. آثار اغلب هنر دست و خلاقیت هنرمندان معاصر است و معدود آثاری هم با قدمت تاریخی در اینجا نگهداری می‌شود. کارگاه مرمت موزه، وظیفه حفظ و نگهداری از آثار و مرمت دوره‌ای آنها را برعهده دارد. آسیب‌شناسی آثار موزه‌ای، بررسی وضعیت سلامت آثار و ترمیم آنها، ایجاد شناسنامه حفاظتی و مرمتی از دیگر اقداماتی است که در کارگاه مرمت انجام می‌شود. » طبقه فوقانی موزه هم‌محلی است برای نمایش آثار هنرمندان شاخص. در این طبقه می‌توانید در کنار تماشای آثار دیگری از پرویز تناولی، سردیس‌ها و کتابت و نگارگری‌های شاخص موزه را هم ببینید.  

دورهمی به صرف فعالیت‌های فرهنگی هنری

موزه امام علی(ع) آثار موزه‌ای دیگری هم در گنجینه خود دارد. از جمله دوربین فیلمبرداری نفتی، متعلق به ۷ دهه پیش که در پشت ویترین به نمایش گذاشته شده است. کنار تابلوهای نقاشی و نقاشیخط و خطاطی و کتابت و سایر آثار موجود در این موزه، اسامی هنرمندانی مثل احمد فلسفی، مهدی فلاح، میرخانی و... به چشم می‌خورد. یکی از قدیمی‌ترین آثار موجود در این موزه، خوشنویسی کتاب «حمله حیدری» به کتابت میرزاآقا احمد کمره‌ای است و همچنین نقاشی رنگ روغن قهوه‌خانه‌ای هنر دست قوللر آغاسی است. معاون موزه می‌گوید: «مخاطبان ما عموم مردم هستند. در این موزه در کنار نمایش آثار فعالیت‌های دیگری هم انجام می‌شود که باعث حضور مستمر مخاطبان در موزه شود. برگزاری تولد ماه به مناسبت زادروزهنرمندان پیشکسوت، برگزاری جایزه هنری غدیر، برگزاری نمایشگاه‌های فصلی، نمایشگاه‌های بین‌المللی و داخلی، برگزاری ویژه‌برنامه‌هایی با همکاری سفارت‌ها و مراکز فرهنگی هنری، نشست‌های انجمن‌های تخصصی هنری در حوزه‌های معماری، خوش‌نویسی، نقاشی، گرافیک و... از جمله این فعالیت‌ها است. » برای سر زدن به این موزه کافی است خود را به خیابان ولی‌عصر(عج)، خیابان اسفندیار برسانید.

کتابخانه تخصصی و مخاطب خاص هاجر مشهدی جوادی- رئیس کتابخانه تخصصی موزه امام علی(ع)

بیش از ۸ هزار جلد کتاب در کتابخانه تخصصی موزه هنرهای دینی امام علی(ع) جا گرفته است. «هاجر مشهدی جوادی»، رئیس کتابخانه تخصصی موزه امام علی(ع) می‌گوید: «کتاب‌های این کتابخانه تخصصی در دو موضوع کلی کتاب‌های مذهبی دینی، و همچنین هنرهای تجسمی تهیه شده‌اند. این کتابخانه کامل‌ترین مجموعه آثار پژوهشی و تاریخی با محوریت امام علی(ع) را در اختیار دارد. همچنین کتاب‌های هنرهای تجسمی موضوعات گسترده‌ای در زمینه این هنرها از جمله معماری، نقاشی، طراحی، مجسمه‌سازی و... را شامل می‌شود. از این نظر کتابخانه تخصصی موزه امام علی(ع) فرصت خوبی برای پژوهشگران و دانشجویان به حساب می‌آید. »

کتاب‌های این کتابخانه تخصصی امانت داده نمی‌شود و تنها امکان مطالعه این کتاب‌ها در تالار مطالعه کتابخانه وجود دارد. جوادی می‌گوید: «به دلیل ماهیت تخصصی بودن این کتابخانه و تنوع و فراوانی کتاب‌ها، این کتابخانه مخاطبان خاص دارد. ساعت‌کاری کتابخانه هر روز از ساعت ۹ تا ۱۷ است و پنجشنبه‌ها این کتابخانه تا ظهر باز است. همه این ویژگی‌ها باعث شده تا مخاطب اصلی این کتابخانه، دانشجویان کارشناسی ارشد و مقطع دکترا باشند یا پژوهشگران. این کتابخانه به تارنمای مشترک کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران متصل است. بسیاری از مخاطبان و مراجعان ما اعضای سایر کتابخانه‌های شهر هستند که کتاب مورد نظر خود را در تارنما جست‌وجو کرده‌اند و کتاب مورد نظر خود را در این کتابخانه پیدا کرده‌اند. بنابراین عضو کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری هستند و نیازی به عضوگیری آنها نیست. تنها با ارائه کارت شناسایی معتبر می‌توانند از کتابخانه و امکانات آن استفاده کنند. » این کتابخانه جمعه‌ها و تعطیلات رسمی تعطیل است.

کد خبر 444141

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۳ همشهری محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۵۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه ای به گستره صدا

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، «کتاب» به مثابه رسانه این روزها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان‌ دارد اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه های رادیویی با برپایی غرفه های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب را به صورت زنده پوشش می دهند. علاوه بر این شبکه ها با طراحی برنامه های جدید و در قالب برنامه های روتین به معرفی كتاب، گفت وگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر   

برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب ساعت 16 از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه كتاب، ضمن انعكاس رویدادهای مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفت و گو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می شود. «ایران امروز» ،« ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه کافه رادیو رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه کافه رادیو، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه کتاب فرهنگ را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت 17 تا 18 از گروه تاریخ و اندیشه  تقدیم مخاطبان می کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است. 

برنامه سرزمین من به طور زنده با بخش های گزارش، گفت وگو و اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می رود.

برنامه  ققنوس با معرفی کتاب در گفت وگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت6 و 30 دقیقه پخش می شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت 16 تا 17 به صورت زنده تقدیم مخاطبان می شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می پردازد. بازار کتاب بخش 30 دقیقه ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدیدها و فرصت های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال های توزیع از جمله مباحثی است که در گفت‌وگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می شود.فناوری های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه‌ رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می رسد. از مهم ترین بخش های «عصر جوانی» می توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب 

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه«عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی كتاب‌های حوزه های مختلف به ویژه سلامت، گفت وگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می رود و آیتم "پندار" گفت وگوهای کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم های این برنامه می توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفت وگو با نویسنده ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش 

ویژه برنامه«سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می پردازد. گفت وگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.‌

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از  از ساعت 14 تا 15 تقدیم مخاطبان می کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می برد. این برنامه ساعت 18 و 15 دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویدادها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویدادهای نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می شود.

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • افتتاح فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • استقبال کودکان و نوجوانان از آثار مرتبط با امام جعفر صادق (ع)
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی